Kérdése van? Hívjon minket! [+36-20/514-6350]

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

Preambulum

Üdvözöljük webshopunkban!

 

Amennyiben kérdése merült fel, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén!

 

Impresszum:

 

A Szolgáltató adatai:

Név: Csali Hungária Kereskedelmi Kft.

Székhely: 6400 Kiskunhalas, Csendes köz 23.

Levelezési cím: 6400 Kiskunhalas, Csendes köz 23.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 03-09-116335

Adószám14366516-2-03

Képviselő: Kovács Anita és Sinka Antal

Telefonszám: +36-20/514-6350

Honlap: http://magicmaggot.hu/

E-mail: csalihungaria@gmail.com

Bankszámlaszám: 11732064-20058287

IBAN: HU08 1173 2064 2005 8287 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB

 

A tárhelyszolgáltató adatai:

Név: Halasi Számítástechnika Bt.

Székhely: 6400 Kiskunhalas, Kisfaludy utca 83.

Telefonszám: +36-30/868-0103

Honlap: http://www.halasiszamtech.hu/

E-mail: info@halasiszamtech.hu

 

 

Adatvédelem

 

A webáruház használata során a Csali Hungária Kereskedelmi Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve a szállítást végző vállalkozást. A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb).

Ezen adatokat a Csali Hungária Kereskedelmi Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Csali Hungária Kereskedelmi Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

 

A vásárlás regisztrációval, és anélkül is megtehető. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk. A regisztáció során az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: e-mail cím, felhasználó név, használni kívánt jelszó, név, telefonszám, címadatok. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez továbbá az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra: eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája), regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában). Regisztrációs adatait törölheti közvetlenül a weboldalon vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén. A weboldalon a hivatkozásra kattintást követően azonnal törlésre kerülnek a megadott adatok. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adattörlési igény esetén azt 3 munkanapon belül teljesítjük.

 

Hírlevélre feliratkozhat a megrendelés elküldése alkalmával, vagy a webáruház oldalain. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A feliratkozás elküldése után a megadott e-mail címre a rendszer egy megerősítő hivatkozást (webcímet) küld, amelyre történő kattintással igazolható, illetve erősíthető meg a feliratkozás. A megerősítő webcímre kattintással hozzájárulását adja a hírlevelek küldéséhez. A megadott adatokat a Csali Hungária Kereskedelmi Kft. bizalmasan kezeli, nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás hivatkozásra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás hivatkozásra kattintást követően azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adattörlési igény esetén azt 3 munkanapon belül teljesítjük.

 

A kiküldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű: aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet. A megadott adatokat harmadik fél részére nem adjuk ki, harmadik fél ajánlatait nem kézbesíti a megadott e-mail címre.

 

Az adatvédelemmel kapcsolatban jogorvoslattal élhet az alábbi helyen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1363 Budapest, Pf. 9.

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

URL: http://naih.hu

 

Rendelés menete a webáruházból

 

Rendelési információk, a megrendelések feldolgozása

 

A webáruházban a termékeket és árakat regisztráció nélkül megtekintheti, a vásárlás viszont regisztrációhoz kötött. A webáruházból rendelni kizárólag regisztráció után lehetséges. A regisztráció során meg kell adni a rendelés teljesítéséhez alapvetően szükséges személyes adatokat (név, elérhetőségek). A megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítése érdekében gyűjtjük és tároljuk, az adatvédelmi szabályok betartásával. Az adatok harmadik fél számára nem kerülnek kiadásra. A regisztrációt az e-mailben kapott link segítségével szükséges megerősítenie annak érdekében, hogy más ne tudjon visszaélni az Ön e-mail címével!

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Cégünk minden esetben e-maliben vagy telefonon visszaigazolja a megrendelést. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-5 munkanapon belül. Amennyiben rendelését 12 óráig leadja, úgy a csomagot még aznap átadjuk a kézbesítő futárszolgálatnak.

 

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

A webáruházból történő megrendelés szerződésnek minősül, amely nem írásban jött létre. A szerződés nyelve magyar. A szerződés részleteit az ÁSZF tartalmazza. A szerződés nem utal magatartási kódexre.

 

A rendelés menete

1.    Válassza ki a terméket a kategória listából.

2.    A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba, a „Kosárba”feliratra kattintva vagy tekintse meg a termék részleteit. Amennyiben a termékből több típus is létezik, akkor válassza ki a megfelelő altípust is.

3.    Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, ismételje meg a fenti lépéseket.

4.   A vásárlása értékét, a rendelés állását folyamatosan nyomon következi a kosár tartalma mezőben, vagy a főmenü kosár ikonra kattintva.

5.    Amennyiben nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „Törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően a „Módosít” gombra kattintva frissül a kosár tartalma.

6.    A „Megrendelés” feliratra kattintva befejezheti a termékek kiválasztását és választhat szállítási/fizetési módot.

7.    Felhasználói neve és jelszava segítségével jelentkezzen be. Amennyiben még nem regisztrált, akkor ezt megteheti a regisztráció gomb megnyomásával. A regisztrációs folyamat végeztével folytathatja a vásárlást.

8.    Számlázási cím megadása: itt módosíthatja a regisztráció során megadott számlázási adatokat (ha szükséges), majd a „következő” gombra kattintva tovább léphet.

9.    Fizetési mód megadása: itt ki kell választania egy fizetési módot.

 

 

Fizetési módok:

  1. Utánvét

  2. Átutalás

  3. Bankkártya

Amennyiben a csomagot utánvéttel rendeli meg, akkor a teljes fizetendő összeget a futárszolgálatnak kell kifizetni, aki a pénz átvétele után átadja Önnek a megrendelt terméket/termékeket tartalmazó csomagot.

Amennyiben átutalással fizet, kizárólag az elektronikus visszaigazolás után történhet meg a kifizetés. Erről e-mailben tájékoztatjuk Önt. Ezt követően tudja kifizetni a csomag teljes összegét.

Amennyiben bankkártáyval kívánja kiegyenlíteni a rendelés összegét, a fizetést a Simple Pay szerverén keresztül teheti meg gyorsan és biztonságosan. A Simple Pay rendszerén keresztül történő fizetéskor az Ön banki adati garantáltan nem kerülnek illetéktelenek tudomására. Elfogadható bankkártya típusok: Visa és Mastercard.

A kiszállított csomagban megtalálja az ÁFÁ-s számlát, amely tartalmazza a termékeket tételesen és a szállítási költséget (közvetített szolgáltatás).

10.    Szállítási mód megadása: itt ki kell választania egy szállítási módot.

11.    Az utolsó lépés: a megrendelés megerősítése. Ebben az ablakban összegezve olvashatja a rendelése részleteit. Elolvashatja az Általános Szerződési Feltételeket és a visszatérítésre vonatkozó információkat. A megjegyzés rovatba lehetősége van bármiféle megjegyzést fűzni a megrendeléshez. Az Általános Szerződési Feltételeket és visszatérítési szabályokat el kell fogadni a mellettük lévő jelölőnégyzet kiválasztásával.

12.    A megrendelés jóváhagyása gomb megnyomásával Ön a megrendelését leadta.

13.    E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Szükség esetén egyéb módon is felvesszük Önnel a kapcsolatot.

14.    A rendelése további állapotáról e-mailben tájékoztatjuk. Az alábbiak szerint:

- „Beérkezett” - A rendelését megkaptuk, feldolgozása még nem kezdődött el.

- „Jóváhagyva” - Megrendelését feldolgoztuk, a benne foglalt árucikkeket szállítani tudjuk.

- „Módosítva” - Megrendelését feldolgoztuk, a benne foglaltakban módosítás történt (egyes termékek nem elérhetőek, adatmódosítás szükséges, Ön módosított a megrendelésén stb.) A módosítás Önnel egyeztetve, vagy tájékoztatás mellett történik.

- „Összeállítva” - Csomagja elkészült, már nincs lehetősége módosítani vagy törölni, a csomagját mindenképpen postázni fogjuk!

- „Kifizetve” - Amennyiben banki utalással előre fizetett, abban ez esetben tájékoztatjuk, hogy a vételárat megkaptuk.

- „Kiszállítva” - A csomag feladásra került, rövidesen megérkezik Önhöz.

- „Teljesítve” - Az árut Ön megkapta, a tranzakció sikeresen befejeződött (erről nem minden esetben küldünk értesítést).

- „Törölve” - A megrendelést nem tudjuk teljesíteni, vagy Ön állt el a megrendeléstől.

A megrendelés elküldése regisztráció nélkül nem lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos: ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

Amennyiben Ön a megrendelés során bármilyen adatot elgépelt, vagy technikai problémák adódtak, akkor ezt e-mailben vagy telefonon jelezheti, mi pedig korrigáljuk a hibát.

Rendelését visszavonhatja, törölheti vagy módosíthatja a megrendelés elküldését követően is, egészen a csomag összeállításáig. Ezt a megkapott e-mailben található linkre kattintva teheti meg legkönnyebben, de e-mailben is módosíthat. Telefonos módosításra  hétfőtől-péntekig 8-16 óra között van lehetőség.

A csomag összeállítását követően azonban már nincs lehetősége módosítani vagy törölni, a csomagját mindenképpen postázni fogjuk! Az összeállítás megtörténtéről e-mailben értesítést kap. Ezután már csak a törvényben előírt elállási jogával élve saját költségén küldheti vissza a terméket.

A megrendelés elküldésével fizetési kötelezettsége keletkezik. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak!

 

Szavatosság, jótállás és elállási jog

 

  1. Kellékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Csali Hungária Kereskedelmi Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Amennyiben a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

 

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a Csali Hungária Kereskedelmi Kft.-vel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Csali Hungária Kereskedelmi Kft.  nyújtotta. A teljesítéstől hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítéskor is megvolt.

 

2. Termékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogot vagy igényt érvényesíthet. A 2014. márciusában bevezetett termékszavatosság rendszere abban különbözik az úgynevezett kellékszavatossági jogtól, hogy a vásárló nem csak azzal szemben érvényesítheti a szavatossági igényét, aki neki eladta a terméket, hanem közvetlenül a gyártóval, forgalmazóval szemben is. A termékszavatosság érvényesíthetőségére tehát nincs hatással, hogy a terméket időközben továbbértékesítették-e, amennyiben ugyanis az új tulajdonos is fogyasztónak minősül – ingó dolgok tekintetében – a törvény által biztosított határidőn belül ő is közvetlenül felléphet a gyártóval, forgalmazóval szemben anélkül, hogy szerződéses kapcsolatban állnának.

 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét? Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

  1. Jótállás

 

Fentiekhez képest a jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti, hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel, hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett.

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint alapján a Csali Hungária Kereskedelmi Kft.  jótállásra köteles.

 

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Az egyes tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint minimum 1 év. Egyes termékek esetében a jótállás ettől hosszabb is lehet, erről a termékeken külön leírás tájékoztatja a vásárlót.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

 

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítéskor keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Reklamáció esetén a terméket alapesetben cégünk részére, a 6400 Kiskunhalas, Csendes köz 23. címre kell visszaküldeni. A termékek eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

 

A garancia és jótállás kérdéskörében a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet. rendelkezései az irányadóak.

 

  1. Elállási/felmodási jog és visszatérítési szabályok

 

Elállási/Felmondási jog

 

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Amennyiben Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: csalihungaria@gmail.com illetve Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

•    Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgásoktól, ingadozásoktól függ.

•    Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.

•    Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termékek.

•    Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.

•    Olyan zárt csomagolású termékek esetén, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

 

Amennyiben Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra 6400 Kiskunhalas, Csendes köz 23. postacímre a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Az elállási szabályok tekintetében a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet rendelkezéseit kell figyelembe venni.

 

Vonatkozó jogszabályok

 

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

  • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

  • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

  • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

  • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    

  • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

  • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

  • 2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

  • A fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól szóló 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet

  • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

  • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. elkötelezett az ügyfelei és mindazok személyes adatainak és magánéletének védelme iránt, akik felkeresik honlapjainkat. A jelen Szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) elsősorban az ügyfelek személyes adatok interneten keresztül történő bizalmas kezeléséről és védelméről szól, de megfelelően alkalmazandó a kizárólag papíralapú vagy egyéb adathordozón a birtokában lévő adatokra, melyekhez a vele kapcsolatba került ügyfelektől jut, például marketing akciók keretében. A Szabályzat leírja, hogy a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. milyen adatokat és milyen módon gyűjthet Önt illetően, azokat a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT., a kereskedelmi hálózat tagjai és beszállítóik hogyan használhatják fel.

A jelen Szabályzat fontos információkat nyújt Önnek személyes adatai védelméről és az ezekre vonatkozó jogairól. A Szabályzatban nem említett adatvédelmi kérdésekben az ÁSZF-ben írt általános adatvédelmi rendelkezések alkalmazandók. A honlap felhasználója a jelen Szabályzatot és a honlap használatának általános szabályairól szóló ÁSZF-et megismertnek és elfogadottnak ismeri el. Ha a felhasználó nem fogadja el ezen feltételeket, úgy joga van a honlap használatával felhagyni és semmilyen személyes adatot meg nem adni.

1. Ki gyűjti a személyes adatokat (az adatkezelő személye)?

Az Ön adatait a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. (székhely: 6400 KISKUNHALAS, CSENDES KÖZ 23., telefonszám és e-mail cím: 06-20/801-5276 és csalihungaria@gmail.com, honlapcím: https://www.magicmaggot.hu/) gyűjti. 

2. A személyes adatokkal kapcsolatos fogalmak

személyes adat: a meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható;

különleges adat: a faji eredetre, a nemzeti, nemzetiségi és etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más meggyőződésre, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adatok;

adatkezelés: alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatok gyűjtése, felvétele és tárolása, feldolgozása, hasznosítása (ideértve a továbbítást és a nyilvánosságra hozatalt) és törlése. Adatkezelésnek számít adatok megváltoztatása és további felhasználásuk megakadályozása is;

adatfeldolgozás: adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint alkalmazás helyétől;

adattovábbítás: ha adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

nyilvánosságra hozatal: ha adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

adatkezelő: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely a személyes adatok kezelésének célját meghatározza, adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, illetőleg a végrehajtással adatfeldolgozót bízhat meg. Kötelező adatkezelés esetén adatkezelés célját és feltételeit, valamint adatkezelőt adatkezelést elrendelő törvény vagy önkormányzati rendelet határozza meg;

adatfeldolgozó: a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

adattörlés: adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: adatok tárolása, adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

3. Adatkezelési alapelvek

1. adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni;

2. adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem szabad felhasználni;

3. adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak, azon nem terjeszkedhetnek túl;

4. adatoknak pontosaknak, és ha szükséges időszerűeknek kell lenniük;

5. adatok tárolási módjának olyannak kell lennie, amely az adatalany azonosítását csak a tárolás céljához szükséges ideig teszi lehetővé,

6. nem lehet gépi úton feldolgozni a faji eredetre, a politikai véleményre, a vallásos vagy más meggyőződésre, valamint az egészségre, a szexuális életre vonatkozó személyes adatokat, kivéve, ha a hazai jog megfelelő biztosítékokat nyújt. Ez vonatkozik a büntető ítéletekkel kapcsolatos személyes adatokra is,

7. megfelelő biztonsági intézkedéseket kell tenni automatizált adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozására.

4. Adatalanyt védő további garanciák

Mindenkinek joga van arra, hogy

1. tudomást szerezzen a személyes adatok automatizált állományáról, annak fő céljairól, valamint adatállományt kezelő személyéről és szokásos lakhelyéről vagy székhelyéről;

2. ésszerű időközönként és túlzott késedelem vagy költség nélkül értesüljön arról, hogy egy automatizált adatállományban személyes adatait tárolják-e, és ezekről az adatokról számára érthető formában tájékoztassák;

3. indokolt esetben ezeket az adatokat helyesbíttethesse, vagy töröltethesse a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megvalósítható módon;

4. jogorvoslattal élhessen, ha a jogszabályokban foglalt tájékoztatási vagy indokolt esetben közlési, helyesbítési, illetve törlési kérelmét nem teljesítik. Az érintett kérelmére adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatokat. Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni a tájékoztatást. Az érintett, jogainak megsértése esetén, adatkezelő ellen a bírósághoz fordulhat. Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy a technikai adatvédelem követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben adatkezelő felel adatfeldolgozó által okozott kárért is. Adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Személyes adat akkor kezelhető, ha

1. ahhoz az érintett hozzájárul, vagy

2. azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből - adatok körének kifejezett megjelölésével - elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát. Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kell vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Különleges adat akkor kezelhető, ha

1. az adatkezeléshez az érintett írásban hozzájárul, vagy

2. a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra vonatkozó adatok esetében, az nemzetközi egyezményen alapul, vagy Alkotmányban biztosított alapvető jog érvényesítése, továbbá a nemzetbiztonság, a bűnmegelőzés vagy a bűnüldözés érdekében törvény elrendeli;

3. egyéb esetekben azt törvény elrendeli.

Az adatkezeléssel és a látogatók személyes adatainak a védelmével kapcsolatos előírások kizárólag a természetes személyekre vonatkoznak tekintettel arra, hogy a személyes adatok is kizárólag természetes személyek vonatkozásában értelmezhetőek (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján), ezért jelen adatvédelmi politika kizárólag a weboldalon regisztráló természetes személyek személyes adatainak kezelése vonatkozásában bír kötelező erővel.

Adatkezelés célhoz kötöttsége:

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Adatbiztonság:

Adatkezelő, illetőleg tevékenységi körében adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatokat védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, nyilvánosságra hozás vagy törlés, illetőleg sérülés vagy a megsemmisülés ellen.

5. Milyen adatokat gyűjtünk?

Választása szerint Ön személyes adatainak megadása nélkül is hozzáférhet weboldalainkhoz és böngészhet azokon.

A « személyes adat » kifejezés az összes olyan információt jelenti, amely közvetlenül vagy közvetetten, egy azonosító szám alapján vagy a hozzátartozó egy vagy több adat alapján beazonosított vagy beazonosítható természetes személyre vonatkozik. 

Amennyiben a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. gyűjti az Ön személyes adatait, ez az adatgyűjtés bizalmas adatkezeléssel és átlátható módon történik.

Az Ön személyes adatait vagy kérdőíven keresztül, vagy az Önnek a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. felületeinkre való jelentkezésekor, vagy pedig az oldalainkon való böngészéskor gyűjtjük, minden esetben megjelölve a cél eléréséhez kötelezően megadandó adatokat. Ha Ön nem kívánja ezeket az adatokat megadni, úgy ténylegesen nem férhet hozzá honlapjaink bizonyos szolgáltatásaihoz és funkcióihoz, emellett nem lesz jogosultsága termékeinket és szolgáltatásainkat interneten keresztül megvásárolni. A nem kötelezően megadandó további adatok gyűjtésének célja az Ön jobb megismerése a termékeink és szolgáltatásaink szempontjából nézve, így ezen adatok megadása szabad elhatározás alapján történik, a megadásukat Ön megtagadhatja. 

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. minden szükséges intézkedést megtesz minden időben azért, hogy az általa kezelt személyes adatok pontosan és, ha szükséges, naprakészek legyenek.

6. Milyen adatkezelések történnek a Honlap működése során? Regisztráció



A webáruházban a termékeket és árakat regisztráció nélkül megtekintheti, a vásárlás viszont regisztrációhoz kötött. A webáruházból rendelni kizárólag regisztráció után lehetséges. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk. A regisztráció során meg kell adni a rendelés teljesítéséhez alapvetően szükséges személyes adatokat (név, elérhetőségek). A megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítése érdekében gyűjtjük és tároljuk, az adatvédelmi szabályok betartásával. Az adatok harmadik fél számára nem kerülnek kiadásra. A regisztrációt az e-mailben kapott link segítségével szükséges megerősítenie annak érdekében, hogy más ne tudjon visszaélni az Ön e-mail címével!



Adatkezelés célja: A megadott adatokat kizárólag a megrendelés teljesítése érdekében gyűjtjük és tároljuk, az adatvédelmi szabályok betartásával.

Kezelt adatok köre a rendelés teljesítéséhez alapvetően szükséges személyes adatok, amelyek a következők: név, e-mail cím, telefonszám, jelszó.

Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez.

Adatkezelés időtartama: A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk. A regisztrációs adatok törölhetők közvetlenül a weboldalon vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink bármelyikén. A weboldalon a hivatkozásra kattintást követően azonnal törlésre kerülnek a megadott adatok. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő adat törlési igény esetén 3 munkanapon belül teljesítjük.

Adattárolás módja: elektronikus.

Adatfeldolgozók, valamint az adatok megismerésére jogosultak köre: Az adatokat elsődlegesen az Adatkezelő illetve Adatkezelő belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, az adatfeldolgozókat és az együttműködő külső szolgáltatókat kivéve harmadik személyek részére nem adják át.

A Felhasználó hozzájárulását a regisztráció felületén található, erre szolgáló üres checkbox kipipálásával teheti meg. A hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

A GDPR 13. cikkének megfelelve CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. jelen szabályzat útján kifejezetten tájékoztatja Felhasználót, hogy a Honlapon történő regisztráció feltétele a jelen pontban meghatározott adatok megadása.

További folyamatokhoz tartozó személyes adatok megadása a fentiekhez hasonló módon 7. Kik ismerhetik meg a személyes adatokat (adattovábbítás)?

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. jogosult megosztani az Ön személyes adatait a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. partnereivel és a kereskedelmi hálózatával. Alvállalkozók közreműködését vehetjük igénybe (minden közreműködő köteles a személyes adatokat az utasításaink szerint kezelni) a személyes adatok teljességének vagy egy részük kezelése céljából, a szerződéses szolgáltatásuk teljesítéséhez szükséges mértékben (például: honlap tárhely, honlap felhasználásához kapcsolódó szolgáltatások nyújtása vagy kereskedelmi ajánlatok küldése). 

8. Az adatok biztonsága és bizalmas jellege

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a neki megadott személyes adatokat – főszabály szerint – nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. megfelelő védőintézkedéseket tesz az Ön személyes adatai bizalmas jellegének megőrzéséért, biztonságáért és annak megakadályozásáért, hogy ezen adatok kárt szenvedjenek, törlődjenek vagy felhatalmazással nem rendelkező harmadik személyek azokhoz hozzáférjenek.

A személyes adatokhoz hozzáférés szigorúan a munkavállalókra, valamint megbízottakra és a feladatukhoz szükséges mértékre korlátozódik, akiket titoktartási és bizalmas adatkezelési kötelezettség terhel.

9. Adattulajdonosi jogok és jogérvényesítés

A Felhasználó ingyenes tájékoztatást kérhet személyes adatai kezelésének részleteiről, valamint jogszabályban meghatározott esetekben kérheti azok helyesbítését, törlését, zárolását, vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférési jog: a Felhasználó visszajelzést kaphat a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT.-tól személyes adatainak kezeléséről és ezekhez a személyes adatokhoz, illetve kezelésük részleteihez hozzáférhet.

Helyesbítéshez való jog: a Felhasználó kérésére a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. indokolatlan késedelem nélkül helyesbíti a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, illetve jogosult kérni a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

Törléshez való jog: a Felhasználó kérésére a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. törli a rá vonatkozó személyes adatokat, ha azok kezelésére a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT.-nak nincsen szüksége, vagy visszavonja hozzájárulását, vagy tiltakozik az adatkezelés ellen, vagy kezelésük jogellenes.

Elfeledéshez való jog: a Felhasználó törlésre irányuló kérelméről – ha igényli – a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. igyekszik értesíteni minden olyan adatkezelőt, aki a Felhasználó esetlegesen nyilvánosságra került adatait megismerte, illetve megismerhette.

Adatkezelés korlátozásához való jog: a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. – a Felhasználó kérésére – korlátozza az adatkezelést, ha a személyes adatok pontossága vitatott, vagy jogellenes az adatkezelés, vagy a Felhasználó tiltakozik az adatkezelés ellen, illetve ha a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT.nak nincsen szüksége a továbbiakban a megadott személyes adatokra.

Adathordozhatósághoz való jog: a Felhasználó a rá vonatkozó, általa megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkaphatja, illetve ezeket továbbíthatja egy másik a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT.nak.

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 nap – tiltakozás esetén 15 nap – alatt megvizsgálja, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, amelyről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a Felhasználó kérelmét nem teljesíti, döntésében közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait a Felhasználóval.

A Felhasználó a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján bíróság előtt érvényesítheti jogait, valamint az Infotv.-ben foglaltak szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; https://www.naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html) fordulhat és panaszt tehet.

10. Kiskorúak személyes adatainak védelme

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. internetes weboldalai (továbbiakban együtt: weboldalak, vagy honlapok) általánosságban nem 14 év alatti kiskorúaknak szólnak. Ezért nem gyűjtünk és nem kezelünk 14 év alatti gyermekekről személyes adatokat igazolható és annak ismeretében tett szülői vagy gondviselői (továbbiakban együttesen: szülői) hozzájárulás nélkül, hogy a gyermek szülei kérhetik a gyermekre vonatkozó adatok kiadását és törlését.

Amennyiben az adatfeldolgozás vagy adatkezelés során válik nyilvánvalóvá a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. számára az életkor, úgy az adatok felhasználhatók a szülői hozzájárulás beszerzése céljából. 

11. Cookies (sütik)

A honlapok cookie-kat, másként sütiket alkalmaznak a felhasználók preferenciáihoz való alkalmazkodás és az internet oldalak optimalizálása érdekében. Abból a célból, hogy Ön az oldalhoz és a szolgáltatásokhoz kapcsolódhassék és azokat személyre szabhassa, a weboldal szerverei sütiket telepíthetnek az Ön számítógépére. Ezek a sütik megkönnyítik a böngészést és az internetes oldal használatát.

A cookie-k kezelése

A cookie-k kezelésére több lehetőség is kínálkozik. A beállítások módosítják az internetes szörfölést és a cookie-k engedélyezését megkívánó szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A cookie-kra vonatkozó beállításokat bármikor megteheti vagy módosíthatja az alábbiakban leírt módon. A választási lehetőségeket az internetes szoftver kínálja fel. A szoftvert beállíthatja úgy, hogy a cookie-kat a terminál regisztrálja, vagy éppen ellenkezőleg elutasítsa őket, vagy automatikusan mindet, vagy a küldő személye szerint megszűrve. A szoftvert úgyis beállíthatja, hogy a cookie-k engedélyezését vagy elutasítását esetenként kínálja fel, mielőtt az adott cookie regisztrálásra kerülne a terminálon.

Cookie-k engedélyezése

A cookie-k engedélyezése egy terminálon elsősorban a terminál felhasználójának az akaratától függ, amit bármikor kifejezhet vagy módosíthat ingyenesen a navigációs szoftver által felkínált módon. Ha Ön hozzájárul a cookie-k regisztrálásához a terminálon, az Ön által megtekintett oldalakba és tartalmakba épített cookie-k ideiglenesen egy erre a célra szolgáló helyen tárolódnak a terminálban, ahonnan csak a küldő tudja felszabadítani azokat.

 

Cookie-k letiltása

Ha nem engedélyezi a cookie-k regisztrálását a terminálon, vagy az ott regisztráltakat törli, bizonyos funkciókhoz nem fog hozzáférni, amelyek azonban szükségesek lehetnek a honlapunkon/alkalmazásunkon való szörföléshez. Ez történik például, ha olyan tartalmakhoz vagy szolgáltatásokhoz szeretne hozzáférni, amelyekhez azonosítania kellene magát. Ugyanez történik akkor is, ha mi – vagy a partnereink – nem tudjuk felismerni az Ön terminálja által használt internetes szoftvert, műszaki célokból a nyelvi, megjelenítési paramétereit vagy az országot, ahonnan a terminálja rákapcsolódott az internetre. Ilyen esetben elhárítjuk a felelősséget a szolgáltatások csökkentett működéséből fakadó következményekért, amelyek azért történhetnek, mert Ön elutasította vagy megszüntette a működéshez szükséges cookie-kat.

Hogyan végezze el a beállításokat az adott szoftvertől függően ?

A cookie-k kezelése tekintetében minden internetes program más. A leírást a program súgójában találja, ott megnézheti hogyan módosíthatja a cookie-kkal kapcsolatos beállításokat.

Internet Explorer™ : http://windows.microsoft.com/hu-HU/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Safari™: https://support.apple.com/kb/PH21452?viewlocale=hu_HU&locale=en_US

Chrome™:  https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Firefox™:   https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito 

Opera™ :  http://help.opera.com/Windows/11.60/hu/cookies.html

stb.

 

Az "Adobe Flash Player"™ "Flash"© cookie-jai

Az "Adobe Flash Player"™ egy olyan informatikai alkalmazás, amelynek a segítségével gyorsan lehet dinamikus tartalmakat fejleszteni a "Flash" számítógépes nyelv használatával. A Flash (és a hasonló típusú alkalmazások) megjegyzik a tartalmak paramétereit, preferenciáit és használatát a cookie-khoz hasonló technológia révén. Az "Adobe Flash Player"™ azonban ezeket az információkat és az Ön beállításait nem azon az interface-n keresztül kezeli, mint amit az internetes szoftver kínál. Ha az Ön terminálja képes megjeleníteni a Flash számítógépes nyelvvel kifejlesztett tartalmakat, kérjük, hogy lépjen be közvetlenül a Flash cookie-k kezelési eszközébe: http://www.adobe.com/hu

A közvetlenül felénk irányuló beállítások

Ha Ön nem szeretné, hogy a reklámfelületek cookie-kat regisztráljanak a terminálján reklám célzattal, a terminálján lévő böngésző segítségével ezt megtilthatja. Ezzel egy olyan cookie-t regisztrál majd a terminálján, amelynek az egyetlen célja, hogy inaktiválja a reklámszolgáltatásokat a reklámfelületeken. Ettől függetlenül a reklámüzenetek meg fognak jelenni az Ön terminálján. Csak azokat a technikákat fogja blokkolni, amelyek célja, hogy a reklámokat célzottan az Ön szörföléséhez és érdeklődési köréhez igazítsák. Vigyázat, ez a beállítás is egy cookie segítségével működik. Ha Ön letöröl minden cookie-t a terminálról (az internetes szoftveren keresztül), mi – vagy a partnereink – nem fogjuk tudni azt sem, hogy Ön a letiltást választotta.Ha először regisztrált egy inaktiváló cookie-t a terminálon, majd később mégis szeretné megjeleníteni a célzott reklámüzeneteket, a böngészője segítségével teheti ezt meg.

Az oldalunkon található cookie-k

Amikor Ön rákapcsolódik a honlapunkra, az Ön hozzájárulásával sütifáljokat telepíthetünk az Ön termináljára, amely felismeri az Ön termináljának keresőprogramját az adott sütifájl érvényessége alatt. A sütifájlokat az alábbiakban meghatározott célokra használjuk fel, annak megfelelően, hogy Ön hozzájárult-e ehhez az Ön által használt navigációs szoftver paraméterei alapján, amikor belépett a weboldalra oldalra. A döntését bármikor megváltoztathatja.

 

Az általunk küldött Cookie-k lehetővé teszik, hogy:

- statisztikákat állítsunk fel és mérjük a honlapot alkotó elemeink látogatottságát és használatát (meglátogatott rovatok és tartalmak), így javítani tudjuk a működését és növelni a szolgáltatásaink iránti érdeklődést; 

- a honlapunk kialakítását az Ön terminálján megjelenő preferenciák szerint változtassuk meg (használt nyelv, képfelbontás, használt operációs rendszer, stb), az Ön terminálján található leolvasási és megjelenítési szoftverek és eszközök segítségével;

- Ön eltárolja a mi honlapunkon /alkalmazáson kitöltött nyomtatvány adatait (bejelentkezéskor vagy belépéskor), vagy az Ön által a honlapunkon kiválasztott termékekre, szolgáltatásokra vagy információkra vonatkozó adatokat (megrendelt szolgáltatás, kosár tartalma, stb);

- Ön hozzáférhessen a honlapunk fenntartott részeihez, mint például az Ön fiókja, azoknak az azonosítóknak és adatoknak a segítségével, amelyeket Ön korábban megadott nekünk;

- kidolgozhassunk biztonsági intézkedéseket, például amikor megkérjük, hogy lépjen be ismét egy tartalomhoz vagy szolgáltatáshoz egy bizonyos idő elteltével. 

 

A honlapunkon található, harmadik cégek által küldött Cookie-k ...

A honlapunkon lehetnek olyan cookie-k, amiket harmadik személyek (kommunikációs ügynökség, nézettséget mérő társaságot, stb) küldtek, amelyek lehetővé teszik, hogy a cookie-k érvényességi ideje alatt ezek a harmadik személyek navigációs információkat gyűjtsenek a honlapra belépő terminálokkal kapcsolatban. 

A harmadik személyek által összeállított és használt cookie-k ezen cégek adatvédelmi politikája alá tartoznak. Mi tájékoztatjuk Önt azoknak a cookie-knak a tárgyáról, amelyekről tudomásunk van és azokról az eszközökről, amelyekkel Ön kifejezheti a választását a cookie-k kezelésével kapcsolatban. 

A honlapunkba beépíthetünk harmadik személyektől kapott informatikai alkalmazásokat, amelyeknek köszönhetően Ön megoszthatja a honlapunkon található tartalmakat másokkal vagy megoszthatja másokkal a honlapunk tartalmával kapcsolatos véleményét. Erre szolgálnak az olyan gombok, mint a « Megosztom », « Tetszik » az olyan közösségi médiák esetében, mint a Facebook, Twitter, LinkedIn.

Ezek a közösségi médiák az említett gombok segítségével be tudják Önt azonosítani, még akkor is, ha a honlapunkat meglátogatva Ön nem is használták azokat. Ezek az alkalmazási gombok ugyanis lehetővé teszik az érintett közösségi médiának, hogy kövessék az Ön látogatását a honlapunkon, pusztán abból a tényből fakadóan, hogy az Ön fiókja aktiválódott a terminálján (belépett) a honlapon tett látogatása során.

Semmilyen módon nem tudjuk ellenőrizni, hogy a közösségi médiák milyen eljárásokat használnak az Ön látogatásával kapcsolatos adatgyűjtés során és hogyan kezelik a begyűjtött személyes adatokat. Kérjük, hogy olvassák el a közösségi médiák adatvédelmi politikáit azzal kapcsolatban, hogy az alkalmazási gombokkal gyűjtött navigációs adatokat milyen célokra használják fel. Az adatvédelmi politikák lehetővé teszik, hogy befolyásolják a közösségi médiák eljárásait, elsősorban a fiókok személyes beállításával.

 

A Cookie-k hasznossága

A mi célunk, hogy a lehető leghatékonyabb reklámokat mutassuk be. Ezért a cookie-k technológiája lehetővé teszi, hogy megfelelő időn belül meghatározzuk, milyen reklámot jelentessünk meg az Ön terminálján, a korábban egy vagy több honlapon vagy alkalmazáson tett látogatásai alapján. Az Ön érdeklődése a terminálon megjelenő reklámtartalmak iránt meghatározza azokat a reklám bevételi forrásokat, amelyeknek köszönhetően működtetheti a felhasználóknak gyakran ingyen kínált szolgáltatásokat. Ön is bizonyára jobban örül, ha a saját érdeklődési körének megfelelő reklámok jelennek meg a terminálján, mint ha olyanok, amelyek teljesen érdektelenek az Ön számára. Hasonlóképpen a reklámozók is jobban szeretnék, ha a reklámjaik olyan felhasználókhoz jutnának el, akiket potenciálisan érdekelhet az ajánlat.  

További információk

Ha az ön terminálját több személy is használja, vagy a terminálon több internetes program is fut, nem tudjuk egyértelműen garantálni, hogy az Ön termináljának szánt szolgáltatások és reklámok valóban egy adott felhasználóhoz jutnak el és nem a terminál más felhasználójához. 

Adott esetben a terminál használatának más személyekkel való megosztása és emiatt a cookie-k kezelésével kapcsolatos beállítások is az Ön döntési és az Ön felelősségi körébe tartoznak.

12. Más weboldalakra irányító linkek

A honlapok harmadik személyek honlapjai felé navigálhatnak link használatával. Az CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. semmilyen ellenőrzéssel nem rendelkezik ezen honlapok felett és nem tehető felelőssé sem azok tartalmáért, sem azok személyes adat-kezeléséért. Személyes adatai biztonsága érdekében javasoljuk, hogy olvassa el a mi honlapjainkon keresztül elért honlapoknak a személyes adatok bizalmasan kezeléséről és védelméről szóló szabályzatát. 

13. Egyebek

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a Felhasználó aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a Felhasználó által a regisztrációkor megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Ha a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a szolgáltatott adatokat az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, akkor erről a Felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi továbbá azokat a technikai intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a felelősségébe tartozóan végzett adatkezelési tevékenységekről nyilvántartást vezet (adatkezelési tevékenység nyilvántartása) a GDPR 30. cikkének megfelelően.

Adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi. Adatvédelmi incidens esetén a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a GDPR 33. és 34. cikkei szerint köteles eljárni. CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket, feltüntetve az adatvédelmi incidenshez kapcsolódó tényeket, annak hatásait és az orvoslására tett intézkedéseket.

AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. bármikor jogosult jelen Szabályzatot egyoldalúan módosítani. AZ CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a módosításokról a Felhasználót a Honlap felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Honlap használatának feltétele, hogy a Felhasználó a Honlapon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja.

14. Lényegesebb jogszabályok

Minden művelet az Ön személyes adataival a hatályos jogszabályok tiszteletben tartásával történik. Az adatkezelést illetően az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvény.

15. A Szabályzat módosítása

Amennyiben a CSALI HUNGÁRIA KERESKEDELMI KFT. a saját maga, vagy jogszabály igénye alapján a jelen Szabályzatot módosítja, azt a honlapjainkon közzétesszük, a módosítás a közzétételtől hatályos. Ezért kérjük és felhívjuk Önt, hogy honlapokon elérhető utolsó változatát.